Hoeveel calorieën zijn 1 blikje cola per dag in een jaar?

En, heb je donderdag gekeken naar de Nationale eettest? Ik wel.  Ik vond er 1 vraag echt uitspringen, dat was namelijk de vraag hoeveel calorieën je binnen krijgt als je dagelijks een blikje cola drinkt gedurende een jaar.

Aluminium Can 4

Dat is namelijk 50.000!! Dat is te vergelijken, zoals Paul de Leeuw al zei, met een maand (februari) lang eten en drinken! Als je uit gaat van een dagelijkse inname van 2.000 calorieën, de aanbevolen hoeveelheid voor vrouwen.

Je kunt zelf nog de eettest online doen, al zaten er ook wel lastige vragen in, zoals: bevat een tomaat E nummers? Ik zal het antwoord hierop niet geven, dan kun je de test zelf helemaal doen.

http://quiz.bnn.nl/eettest2015/index.html

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>