Elke dag een ei?

eiHoe zit het nu met eieren? Mag ik die nog wel eten? Dit zijn vragen die ik veel krijg. Er was inderdaad een tijd dat eieren in het verdomhoekje zaten.  Dit was omdat ze het slechte LDL cholesterol omhoog brachten. Maar nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in Journal of the American College of Nutrition laat zien dat eieren de kans op hart- en vaatziekten niet verhogen.

Juist het dagelijks eten van 1 ei gaf 12 % minder kans op een beroerte (herseninfarct of hersenbloeding). Eieren verhogen namelijk ook het goede HDL cholesterol, waardoor het negatieve effect van het LDL teniet wordt gedaan. Daarnaast zijn eieren een goede eiwitbron, bevatten ze belangrijke vetzuren en vitamines (Vitamine A, B12, D en E). Ook hebben eieren een hoge verzadigingswaarde en zijn ze relatief goedkoop. Eieren zijn daarnaast prima te verwerken in allerlei vormen en gerechten. Zoals gekookt, gebakken, gepocheerd, als omelet, roerei, in een salade, in tortilla etc.

Is je cholesterol te hoog? Dan zou je een afspraak met één van ons kunnen maken.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>