Kinderen met anorexia steeds jonger

overgewicht kindUit onderzoek van 3 grote behandelklinieken van eetstoornissen blijkt dat patiënten met anorexia steeds jonger zijn. Dit meldt de NOS.

De leeftijd van kinderen die zich aanmelden is steeds vaker tussen de 8 en 13 jaar. Volgens kinderpsychiater Annemarie van Elburg kan de verklaring liggen in het feit dat kinderen al jong geconfronteerd worden met gezond eten. Al in de 2e helft van de basisschool worden lessen gegeven over gezond eten en bewegen. Het kan dan voorkomen dat sommige kinderen daar een soort obsessie voor ontwikkelen.  Ook ouders zouden teveel nadruk op gezond eten leggen.

Naar mijn mening is het juist belangrijk om kinderen zo vroeg mogelijk te leren over gezond eten en bewegen, maar het hangt er vanaf hoe het gebracht wordt. Probeer het op een positieve manier te brengen en zelf ook het goede voorbeeld te geven. Probeer ze te betrekken bij het boodschappen doen en met het bereiden van eten. Het kan helpen om zelf ook mee te doen met bewegen; lekker naar het bos met een speurtocht of uitwaaien op het strand en dan samen schelpen zoeken.

Laatst was er een hele confronterende documentaire op TV over een 18 jarig meisje met anorexia, die het helaas niet overleefd heeft. De documentairemaakster heeft zelf ook anorexia gehad en dat gaf een dubbel gevoel. Hier kun je het terugkijken.

Heb je zelf het idee dat je kind misschien teveel met zijn/haar gewicht bezig is? Of is hij of zij veel minder gaan eten? Wij kunnen je daarbij helpen.

MB

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>