Zwangerschap en diabetes

diabetesUit meerdere onderzoeken blijkt dat zwangere vrouwen met diabetes meer kans hebben op een kind met overgewicht. Vaak heeft de moeder al overgewicht en hebben de kinderen een ongezondere leefstijl. Ze slaan dikwijls het ontbijt over en bewegen te weinig.

Daarom is het belangrijk voor vrouwen met diabetes, die graag kinderen willen krijgen, om op tijd een gezond gewicht te bereiken. Gezonder eten en voldoende bewegen is van cruciaal belang. Ook tijdens de zwangerschap is het belangrijk om het gewicht in de gaten te blijven houden.

Ook als een vrouw geen diabetes heeft, zou het goed zijn om haar in het eerste trimester te checken op haar bloedglucosewaarden. Met name als het in de familie voorkomt.

Heb je een kinderwens, maar zou je eigenlijk eerst een paar kilo’s minder willen wegen? Een diëtist kan je hierbij ondersteunen met een persoonlijk voedingsplan dat past bij jouw leefstijl. Uiteraard ook voor begeleiding en duidelijke voedingsrichtlijnen bij zwangerschapsdiabetes!

MB/TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>