Niet te vaak rijst bij glutenvrij dieet

Mensen met coeliakie of een glutenallergie eten gemiddeld vaker rijst(-producten) als vervanging van pasta, of eten dagelijks glutenvrij brood met rijstmeel en rijstcrackers. Het is in principe veilig om rijstproducten te eten, zoals rijstwafels en zilvervliesrijst, als er maar veel mee afgewisseld wordt met andere glutenvrije producten volgens het Voedingscentrum.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat in rijstproducten veel van het zware metaal arseen (arsenicum) kan zitten, wat mogelijk schadelijke gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Daarom adviseert het Voedingscentrum uit voorzorg niet dagelijks rijstproducten te eten zoals rijstwafels, rijstcrackers, rijstemelk, rijstepap en zilvervliesrijst. In glutenvrije broodmixen waarmee je zelf brood kunt bakken zijn veel varianten zonder rijstmeel te vinden. Bijvoorbeeld op basis van glutenvrije boekweit of quinoa.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>