Door smoothies meer trek?

Smoothie

Kan gezonde voeding je ook hongerig maken? Ja, dat zou kunnen. In groene smoothies zitten wel veel groenten, maar volgens Amerikaans onderzoek vult/verzadigt een drinkmaaltijd niet echt. Dat komt omdat je er niet op kauwt en je lichaam de drank niet registreert als eten. Ook gaat drinken sneller, terwijl je er veel langer over zou doen om al die groenten te eten. En het verzadigingsgevoel duurt ongeveer 20 minuten voordat het seintje bij je hersenen aankomt dat je genoeg gegeten hebt. Nu is het natuurlijk ook zo dat er in groente weinig calorieën zitten en je daardoor ook minder verzadiging voelt. Vaste groente en fruit blijft het beste, maar af en toe een smoothie is beter dan geen groente.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>