Staande mannen hebben minder kans op obesitas

Uit een onderzoek in Texas onder 7075 volwassenen tussen de 20 en 79 jaar blijkt dat mannen die elke dag een kwart van de tijd staan, 32% minder kans hebben op obesitas (BMI> 30). Het onderzoek werd uitgevoerd tussen 2010 en 2015. Als mannen 50% van de tijd staan geeft dat zelf 59% minder kans. Als mannen nog langer staan heeft dat juist weer negatieve gevolgen. Wat wel positief werkt, is om naast het staan ook te bewegen, dat kan zowel in de vrij tijd zijn of in lichamelijk werk. Zolang het maar voldoet aan de norm gezond bewegen. Dus, probeer vooral bij zittend werk wat vaker te staan, bijv. als je aan de telefoon bent of even een rondje koffie of thee haalt, of overleg met je collega door er even naar toe te lopen. Of parkeer je auto iets verder weg, of stap 1-2 haltes eerder uit. De trap i.p.v. de lift etc.

Misschien een goed idee om in de goede voornemens op te nemen;-)

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>