Dementie en hoge bloeddruk

zoutUit nieuw onderzoek is gebleken dat er een verband is tussen het krijgen van dementie en hoge bloeddruk. Er zijn behoorlijk wat mensen die een hoge bloeddruk hebben. Een goed gewicht en een gezonde leefstijl kunnen een hoge bloeddruk voorkomen of verminderen. Waar kunt u op letten?

In verband met een verhoogde bloeddruk wordt aanbevolen om:

• Te letten op uw lichaamsgewicht

• Gezond en gevarieerd te eten, met veel groente en fruit

• Regelmatig te bewegen, alle extra beweging is meegenomen

• Tijdig te ontspannen

• Matig te zijn met zout en gezouten producten LoSalt of Jozo bewust is een voorbeeld van een zoutvervanger met minder zout. Deze bevat wel veel kalium en daardoor niet geschikt als u kalium-sparende medicatie gebruikt. Beperk het gebruik van zout bij de bereiding van de maaltijden. Hiervoor in de plaats kunt u gebruik maken van specerijen en kruiden (peper, paprikapoeder, nootmuskaat, koriander, Italiaanse kruiden rozemarijn, basilicum, dille, tijm, koriander, munt, bieslook, peterselie). Ook kunt u wat ui, knoflook of champignons mee bakken om meer smaak aan een gerecht te geven. Verstegen heeft in het assortiment kruidenmixen zonder zout (bijv. Kerrie, kruidenmixen voor vlees of kip of vis of gehakt zonder zout)

• Het eten van drop te beperken

• Voedingsmiddelen die veel zout bevatten te vervangen door minder zoute voedingsmiddelen.

• Veel zout bevatten bijvoorbeeld: kant-en-klaarmaaltijden, hartige snacks, zoute pinda’s of andere gezouten noten, kaas, chips, kant-en-klare soepen en sauzen en smaakmakers als bouillonblokjes, maggi, ketjap, mosterd, sambal, tomatenpuree en ketchup

(RS)

 

 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dementie en hoge bloeddruk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>