Vaak liggen en zitten verkort je leven

Uit onderzoek van de VU blijkt dat als ouderen (60 jaar en ouder)overdag veel liggen en/of zitten ze korter leven. Tijdens het zitten of liggen kijken ze vaak t.v, lezen een boek, luisteren naar muziek of hebben andere zittende hobby`s. Ouderen liggen of zitten gemiddeld zo`n 10,3 uur per dag. Te weinig bewegen komt relatief vaker voor bij ouderen die minder mobiel zijn, een hoge BMI hebben of alleen wonen. De mobiliteit van deze ouderen neemt daardoor sneller af. Het blijft dus belangrijk om zoveel mogelijk in beweging te blijven, juist om de soepelheid en spiermassa te behouden.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>