25% van Nederlandse voeding is geen basisvoeding

Een goede basisvoeding bestaat uit de schijf van vijf. Basisvoeding is onder andere groente, fruit, vlees, vis, kip, aardappelen, brood, rijst, pasta en olie. Snacks en frisdranken horen daar niet bij. Daarnaast kiezen wij als Nederlanders binnen de productgroepen, zoals vlees, zuivelproducten en snacks, vaak de minder gezonde producten. Zo wordt  bijvoorbeeld vaak gekozen voor witte rijst i.p.v. zilvervliesrijst. Kinderen kiezen vaak voor zoete en hartige snacks, frisdrank en vruchtensap. Dit is onderzocht door het RIVM.

 

 

 

Mensen met een hoge sociaaleconomische status eten meer groente, fruit en vis en drinken meer water, koffie en thee. Maar zij drinken ook meer alcoholische dranken.

Die 25% is meer dan wordt aanbevolen door het Voedingscentrum. Welk percentage dan wel mag, wordt niet genoemd.  Misschien is het een idee om te streven naar 10%. O% vind ik niet realistisch. Wat ik vaak aanraad, is om doordeweeks gewoon goed op te letten en in het weekend jezelf wat extra`s te gunnen, dan blijft het leuk.

Bron: http://www.voedingnu.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>