Aandacht voor vitamine A bij zwangeren

Uit een onderzoek van VU medisch centrum Amsterdam is gebleken dat het binnenkrijgen van te weinig vitamine A tijdens de zwangerschap waarschijnlijk zal leiden tot een verminderde afweer bij de nakomelingen, wanneer die volwassen zijn.

 

 

Maar hoe zit dat dan met het advies dat je geen lever mag eten tijdens zwangerschap want daar zit veel vitamine A in en dat zou een grotere kans op aangeboren afwijkingen veroorzaken, zoals een gespleten gehemelte en hartafwijkingen? Van  producten waar lever in verwerkt zit, mag je als zwangere 1 portie van per dag, is ook nog steeds het advies…

Het onderzoek is verricht met muizen, dus nog maar even afwachten of dit ook doorgetrokken wordt naar zwangere vrouwen. Vooralsnog blijf ik adviseren om voorzichtig te zijn met lever en producten waarin lever verwerkt is.

Waar zit vitamine A nog meer in? Neem een kijkje op de website van dietistennet of klik hier

TZ

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>