Energiedrank gevaarlijk?

Op de blikjes van energiedranken, zoals RedBull en V zouden volgens Australische onderzoekers een waarschuwing moeten staan.Ze vormen namelijk een steeds groter gevaar voor de gezondheid. De onderzoekers hebben een aantal oproepen van de alarmnummers in Australië geanalyseerd in de afgelopen jaren. Daaruit bleek dat in 2011 de hulpdiensten 5 keer zo vaak gebeld werden dan in 2010. Bij de meeste oproepen ging het om jongeren die alcohol hadden gemengd met een energiedrankje. In energiedrankjes zitten een hoge dosis van cafeïne. Dit kan volgens de onderzoekers zorgen voor een overdosis. In de ergste gevallen kan het leiden tot hallucinaties en epileptische aanvallen.

 

Bron: Voeding Nu

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Energiedrank gevaarlijk?

 1. Sporten en afvallen

  Buiten het feit dat het een zogenaamde ‘killer’ is voor je tanden kun je wel degelijk gaan trippen bij teveel gebruik van Red Bull. Ze zouden een maximale dosering op de blikjes moeten zetten. Niet dat iemand daar naar kijkt, want hoe groot staan de risico’s op een pakje sigaretten?

    /   Reply  / 
 2. Rowena

  geloof ht wel
  maar boeit me niet

    /   Reply  / 
 3. 3 dagen dieet

  Achja ze zijn in ieder geval erg lekker!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>