Zoutvoorkeur ontstaat al bij baby’s

Onderzoek uit Amerika toont aan dat de voorkeur voor zout al in de kindertijd ontstaat. Baby’s van zes maanden oud beleefden meer plezier aan de smaak van zout als zij al vaker zoute voedingsmiddelen hadden gegeten, zoals crackers of cornflakes. Uit dit onderzoek lijkt dat de vroege blootstelling aan zout er juist voor zorgt dat de kinderen een grotere voorkeur hebben voor zouter eten, zoals chips, frietjes e.d. Kinderen die in de eerste zes maanden alleen babyvoeding of fruit kregen waren minder geïnteresseerd in zout.
Volgens de onderzoekers reageren pasgeboren baby’s niet op zout zoals zij dat doen op andere smaken als zoet en bitter. Maar ergens tussen de 2e  en 6e  maanden beginnen zij de smaak van zout te registreren. En die ervaring beïnvloedt mogelijk de voorkeur later in het leven.”

Bron: Kind & Voeding

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>