Getinte huid door groente en fruit?

Er wordt wel gezegd dat wortelen een getinte huid kunnen veroorzaken. Maar is dit ook echt zo? En zijn er nog andere groente en/of fruitsoorten die zichtbare effecten op de huid kunnen hebben?

Uit recent onderzoek blijkt dat een aantrekkelijk bruin kleurtje men eerder krijgt door de juiste groenten en fruit te eten dan door te bakken in de zon.

De onderzoekers vroeg de vrijwilligers foto’s te vergelijken van blanke mensen voor en nadat ze een dieet van vijf groenten en fruitsoorten per dag volgden. Zo bestudeerden ze de rol van beta-caroteen in groene en oranje groenten en fruitsoorten op de huid. Mensen hebben namelijk twee pigmenten die de geelheid van huid bepalen: melanine en carotenoïden. Dat eerste wordt geassocieerd met de blootstelling aan UV-licht, dat laatste met bepaalde fruitsoorten en groenten. Uit het onderzoek blijkt dat de vrijwilligers altijd het subtiele effect van het dieet verkozen boven dat van de zon op de huid.

Volgens onderzoeker en psycholoog Ian Stephen zijn het geheim van een perfecte huidtint de natuurlijke chemicaliën genaamd carotenoïden. Dit zijn een groep van ongeveer 600 organische pigmenten die vooral in fruitsoorten als meloen, abrikozen en groenten als pepers, wortels en spinazie voorkomen. Een gezonder dieet kan al zichtbare effecten hebben op je huid in minder dan een maand.

Bron: www.groentenfruit.nl

(s/cb)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>