Dood door overdosis eiwitten

eiwitrijk ontbijt

 

 

 

 

 

Deze nieuwskop intrigeerde mij! Na het lezen van het hele artikel werd mij duidelijk dat niet door puur veel eiwitten eten en suppleren deze jonge vrouw was overleden, maar mede door de onderliggende aandoening: dat ze geen eiwit kan afbreken en het giftige ammoniak ging stapelen en uiteindelijk tot hersenschade leidde.

Maar evengoed toch zinvol om weer eens stil te staan bij het suppleren van voedingsstoffen. Veel mensen denken dat het geen kwaad kan. Zelf ben ik een voorstander van ‘meten=weten’ oftewel laat je bloed checken op je voedingstoestand alvorens je van alles gaat suppleren. En kijk of het met gewone voeding eerst kan, omdat in supplementen vaak een hoge dosering zit en anders stoffen die je helemaal niet nodig hebt.

Meer weten? Kom gerust een keer bij één van ons langs!

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>