Heel dorp aan het lijnen met vet!

Afbeeldingsresultaat voor griekse yoghurt

Vorige week kwam in het nieuws dat een dorp in Brabant met zijn allen aan het lijnen was geslagen. De huisarts had geconstateerd dat de helft van de inwoners te zwaar was. Met zijn allen de schouders er onder zetten, zodat iedereen het volhoudt, was het motto.
Door minder koolhydraten en meer vet te eten, hopen ze minder te gaan wegen. De volle Griekse yoghurt is niet meer aan te slepen! Wel goed dat als je de koolhydraten vermindert in je voeding, je wel de calorieën vervangt door iets meer eiwit en gezonde vetten. Wel moet je oppassen als je op eigen houtje een koolhydraatbeperkt dieet gaat volgen je te weinig energie binnen kunt krijgen. Dit is niet gezond en houd je vaak niet lang vol omdat je lichaam aangeeft het niet vol te houden.

Het is wel bekend dat als iemand of meerderen je steun bieden, je het langer kunt volhouden. En dat geldt zeker ook voor afvallen. Daarom zien wij ook vaak cliënten die begeleiding/coaching zoeken om hun streefgewicht te bereiken, zodat ze het niet alleen doen. Nieuwsgierig geworden?

TZ/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>