Waar zit stiekem suiker in?

suiker schepWist je dat er in vleeswaren toegevoegde suiker kan zitten? Dit zou je niet zo snel verwachten! Zo zijn er heel veel producten waar vaak suiker aan is toegevoegd zoals soep,  De zogenaamde `verborgen`suikers. In producten zoals frisdrank, koek en snoep is het duidelijk dat er suiker in zit.

Uit onderzoek van foodwatch blijkt dat in meer dan de helft van de voedingsmiddelen toegevoegde (verborgen) suiker zit. Verborgen suikers zitten o.a. in blikgroenten, soepen, sauzen, vleeswaren, hartige snacks, kant-en-klaarmaaltijden en brood. Waarom voegen fabrikanten suikers toe aan hun producten? In de meeste gevallen wordt suiker toegevoegd om sterke smaken iets af te zwakken. Een beetje suiker zorgt ervoor dat met name zure en bittere voeding of dranken ‘lekkerder’ gaat maken. Mensen hebben vaak de neiging om zoet lekker te vinden. Naar mijn mening is het juist fijn om de originele en pure smaak te proeven!

Als je liever zo min mogelijk toegevoegde suikers wilt nemen, dan kun je het beste zo vers en onbewerkt mogelijke voedingsmiddelen gebruiken. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor onbewerkte vleeswaren (b.v. rosbief of fricandeau of zelf bereid vlees zoals gehaktbal, gegrilde kip), verse of diepvriesgroente te nemen. Probeer wel altijd het etiket te lezen. In sommige diepvriesproducten zit namelijk soms ook toegevoegde suikers of bijvoorbeeld kruidenboter. Je zou eventueel zelf soepen en sauzen kunnen maken, dan weet je precies wat er in zit! Daarnaast zou je voor meerdere dagen een maaltijd kunnen koken of een grotere hoeveelheid soep of saus kunnen maken en dan in porties invriezen.

Wil je meer praktische tips? Dan zou je een afspraak met ons kunnen maken.

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>