Wijntje bij de kapper?!

Vanmorgen hoorde ik op de radio dat de VVD zou willen dat mensen die naar de kapper of andere winkel gaan een glaasje alcohol kunnen drinken. Dit om de winkeliers te helpen aan meer klanten. Zelfs bij de kinderopvang zouden ouders kunnen borrelen……

Naar mijn mening is dit echt een verkeerde tendens. Juist het voorkomen van alcoholmisbruik bij jong en oud moet naar mijn mening worden tegen gegaan. Hiermee bereik je eerder het tegenovergestelde. Zelfs de slijterijen zijn het er niet mee eens dat er alcohol zou worden geschonken bij winkeliers. Op dit moment mag het nog helemaal niet volgens de drank- en horecawet, maar daar willen ze dus verandering in brengen. Ik moet er niet aandenken dat ouders met een slok op hun kinderen naar huis nemen.

Te veel alcohol kan de bloeddruk verhogen en leverproblemen geven, maar op lange termijn ook een vitamine B1 tekort veroorzaken. Bij een tekort aan vitamine B1 is er meer kans op depressie, geheugenverlies, dementie en spierzwakte. Het advies voor mannen is maximaal 2 glazen per dag en voor vrouwen 1 glas per dag. Aangeraden wordt om dit niet dagelijks te doen en ook alcoholvrije dagen in te plannen.

Wij kunnen je coachen als je minder alcohol wil gaan drinken. We kijken dan wat haalbaar is en kunnen adviezen geven bij moeilijke situaties (zoals nu met de feestdagen). Voor meer informatie over alcohol, kijk op onze site.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>