The Daily Mile in Nederland

De Nederlandse bevolking wordt steeds zwaarder. Waaronder ook jonge kinderen. In juli van dit jaar bleek dat één op de acht kinderen te zwaar is. Twintig jaar geleden was dit nog maar de helft. Er wordt dan ook verwacht dat deze groep van kinderen met overgewicht in de komende jaren steeds groter wordt.

Daarom is daar The Daily Mile. Een initiatief van de Schotse onderwijzeres Elaine Wyllie. Wat houdt dit initiatief in? Elke dag 15 minuten (hard)lopen op school. Het doel is om de kinderen fitter en gezonder te maken. Daarnaast kan dit ook helpen bij het concentratievermogen en het gedrag van de kinderen, wat de schoolprestaties weer kan verbeteren.

Jongeren op Gezond Gewicht heeft The Daily Mile naar Nederland gehaald. Op 28 september was de landelijke aftrap met ambassadeur van The Daily Mile, Erben Wennemars en de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser. Dit vond plaats op de Rotterdamse basisschool de Toermalijn. Een uitstekend initiatief wat kan leiden tot een gezondere toekomst voor een belangrijke generatie!

(AH/RS)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>