Pas op voor Green Happiness!

groenten herfst‘Je ziet door de bomen het bos niet meer’. Een feit waar veel diëtisten en voedingsdeskundigen het over hebben. Tegenwoordig worden we bekogeld met zoveel verschillende diëten en hypes, dat we inderdaad door de bomen het bos niet meer zien. Van het Killerbodydieet van Fajah Lourens tot de superfood recepten van Rens Kroes. Maar welk pad moeten we nou volgen in dat veel te volle bos?

Zo is er nu in het nieuws en de sociale media: The Green Happiness. Twee jonge dames die een bijzonder eetpatroon aanhouden. Zo eten zij zeker vier ons groenten per dag, het liefst rauw, geen zuivel, geen eieren, geen vlees en geen vis. Als je dit zo leest doet dat denken aan het veganisme. Nee, zo willen zij zichzelf niet noemen, want “vegan klinkt zo stoffig”. Bij het veganisme wordt het aangeraden om genoeg vitamines, mineralen, vetten en eiwitten binnen te krijgen via andere niet-dierlijke voedingsmiddelen. Soja, noten, olie en avocado dan? Nee, soja wordt niet toegestaan en avocado’s, noten en olijfolie mogen niet met elkaar gecombineerd worden. Zij vinden dit geen probleem en volgens de dames moet je “wennen aan anders eten en hier langzaam in groeien”. Terwijl zij claimen dat je moet eten zonder ‘gedoe’.

The Green Happiness heeft ook goede intenties en promoot dan ook veel groenten en fruit te eten. Ook mag je koolhydraten eten, als die maar goed gecombineerd zijn. Dus niet met een eiwitrijk product. Deze ‘regels’ zijn toch wel goed toe te passen in het dagelijkse leven. Toch vergeten zij alsnog de oh zo belangrijke vetten en eiwitten. Vlees, vis, ei en tofu wordt streng afgeraden! De kans is dus groot dat je op korte en lange termijn ernstige tekorten oploopt. Het voedingscentrum raadt de richtlijnen van de Green Happiness ten zeerste af. Maar wat moeten we dan? Welke levensstijl moeten we aanhouden?
Daar is maar één antwoord op: een levensstijl die bij jou past. Aangepast aan jouw behoeften, wensen en gewoonten. Hoe je deze levensstijl vindt en wil je hier wat hulp bij hebben? Neem dan vooral contact op met de diëtist.

(AH/RS)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>