Actie Nierstichting

De Nederlandse Nierstichting is diverse acties begonnen op hun website. Je kunt je aanmelden voor verschillende doelen om in actie te komen en zo geld in te zamelen voor dat doel.

Nierpatiënten moeten zich dikwijls aan een dieet houden, die rekening houdt met verschillende waarden in het bloed. U kunt hierbij denken aan eiwit, natrium, kalium, fosfor en vocht. Aangezien de belangrijkste functie van de nieren is het verwijderen van afvalstoffen en van vocht uit het bloed. En als dat niet meer voldoende lukt, is er sprake van nierinsufficiëntie en moet er gelet worden op eerder genoemde voedingsstoffen en vocht.

Een speciaal berekend dieet met duidelijk aangegeven hoe ze op een dag kunnen eten met variatie is wat wij, diëtisten doen. Het volgen hiervan kan mede de  klachten en ongemakken doen afnemen. Bovendien kan een dieet de achteruitgang van de nieren vertragen.Voor meer informatie kijk op onze website: www.dietistennet.nl

TZ

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Actie Nierstichting

  1. L. van Blokland

    wat is een goede nierwaarde en wanneer moet je aan medicatie gaan denken?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>