Bloeddruk jaarlijks meten scheelt duizenden zieken; te hoog, leefstijlinterventie!

bloeddrukDrie internisten en 1 huisarts bepleiten dit in een artsentijdschrift. Hierdoor zouden 4000 gevallen van beroertes en duizenden nieuwe patiënten met hartfalen en hartziekten mee kunnen voorkomen. Landelijk zou op termijn een daling van 10% van de ziektelast door hart- en vaatziekten het gevolg zijn.

Hoge bloeddruk (hypertensie) komt in Nederland nu voor bij 20 tot 40% van de 30-60 jarigen en bij meer dan de helft van de 70-plussers.

Naast medicatie is een leefstijlinterventie vaak ook een goede behandeling voor de bloeddruk. Onder andere meer bewegen, minder zoutrijk eten, gezond gewicht zijn thema’s die wij als diëtist vaak bespreken met de patiënten. En hoe maak je je eten smakelijk zonder zout, zijn tips die mensen helpen om toch een lekkere maaltijd op tafel te zetten en zodoende het ook volhouden om zonder of met minder zout te eten.  Heeft u behoefte aan dit soort adviezen of andere vragen? Neem contact op met de diëtist!

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>