Voedselonderwijs op basisschool als oplossing tegen overgewicht kinderen?

In de krant vandaag stond een artikel over de noodzaak van voedselonderwijs verplichten op basisscholen. Dit zei Joszi Smeets, directeur van Youth Food Movement (YFM) en werd gesteund door Koen Joosten, kinderarts bij het Erasmus MC. Hij is ook voorzitter van Platform Gezonde Voeding 0-4 jaar. Er moet nu geïnvesteerd worden in voedselonderwijs anders wordt een hele generatie opgezadeld met gezondheidsproblemen.

Hoe zou dit voedselonderwijs er uit kunnen zien? Naast in de vorm van voorlichting geven, tevens leren koken, oogsten en gezond eten op scholen. Een diëtist zou hierin ondersteuning kunnen bieden. Hoe breder het aangepakt kan worden, des te beter. Denk aan supermarkten betrekken en smaaklessen op kinderdagverblijven (jong geleerd…). Mijn mening is dat als de regering (verplicht stellen van voedselonderwijs), scholen, alle zorgprofessionals en supermarkten de handen ineen slaan we een goede stap in de richting van een gezonde generatie maken.

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>