Kent u de poepdokter al?

darmGisteravond zag ik de poepdokter voor het eerst. Zij heeft een boek geschreven, waarin ze de verschillende soorten poep beschrijft, hoe je moet poepen (gehurkt) en dat je met voeding invloed hebt op de aanmaak van verschillende darmbacteriën, hetgeen leidt tot goede poep.

 

Tijdje geleden was het nationale poepdag. Toen werd er aandacht gevraagd voor of je je poep wel bekijkt voordat je doortrekt. Je kunt namelijk veel afleiden uit de kleur, geur en consistentie.

Welke voeding is goed voor je poep, leveren meer goede darmbacteriën op?

Groente, fruit, kruiden en specerijen, gefermenteerde producten (o.a. zuurkool, kimchi, yoghurt). Vermijd zoveel mogelijk witte (toegevoegde) suikers, deze kunnen dienen als voeding voor slechte darmbacteriën en schimmels en bevordert de groei ervan.

Mocht je meer informatie willen over een goede voeding voor goede poep, neem dan contact op met de diëtist. Uitleg en praktische adviezen om je voeding aan te passen zodat je een goede poep hebt, is o.a. wat je kunt verwachten. Je poep zegt alles over hoe het er van binnen aan toe gaat, of je een goede spijsvertering hebt. Dus heel belangrijk dat deze goed is!

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>