Voedingsproblemen na een beroerte

hersenen

Uit onderzoek blijkt dat ruim tweederde van de Nederlandse bevolking een beroerte niet herkend. Terwijl het juist belangrijk is om zo snel mogelijk te handelen. Een beroerte is een verzamelnaam voor een herseninfarct en een hersenbloeding. Er gaat er iets mis in de hersenen en een bloedvat wordt voor een korte of langere tijd afgesloten. Dit leidt tot uitvalsverschijnselen. Daarom is de Hartstichting nu een campagne gestart.

Na een beroerte kan het zijn dat eten en drinken moeilijker gaat of dat men minder gaat eten. Er komen dan ook vaak slikklachten voor. Een diëtist kan u hierbij begeleiden en een persoonlijk dieetadvies voor u maken. Bij slikklachten gaan wij samen met u kijken wat wel en niet lukt, vaak in overleg met een logopedist. Wij kunnen dan allerlei tips geven om bijvoorbeeld de consistentie van de voeding  aan te passen; vaak is het nodig om de voeding te verdikken.

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>