Snoepen kinderen te veel door verkeerd beleid scholen?

Onlangs in het nieuws niet iets zo nieuw, namelijk dat kinderen te veel snoep aangeboden krijgen op school. Als je de automaten ziet, heb je de keus uit: diverse smaken chips, verschillende candybars, gevulde/roze koeken etc. Maar een appel of een zakje wortels zie je er niet tussen. Nu kun je je afvragen of het zou werken als je geen ongezonde voeding zou aanbieden en enkel gezonde voeding. Ik denk zelf van niet, omdat het te betuttelend zou zijn. En trouwens als ze het niet op school kunnen krijgen, gaan ze wel naar de supermarkt op de hoek. Je zou willen dat ze zelf leren kiezen en zich meer bewust worden van wat voeding doet met je lijf. Een mix van gezonde (en ook lekkere) voeding en ongezonde (maar ook lekkere) voeding aanbieden zou dan het beste zijn. Vaker het gezonde kiezen en af en toe nog de ongezonde en dat uit vrije keus zou ideaal zijn.

Voedingsvoorlichting(en) op deze scholen zou er voor kunnen zorgen dat kinderen meer kennis krijgen over voeding en dat ze dan wel andere keuzes kunnen en willen maken. Diëtistenpraktijk Renate de Schaap kan dit verzorgen.

(TZ)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>