Help, mijn kind lust geen groenten!

Vanochtend las ik in de krant dat kinderen (nog steeds) te weinig groenten eten. Deels zou dit aan de ouders liggen, die minder tijd (en geduld) hebben om 10-15 keer dezelfde groente aan te bieden eer hun kind het lust. Veel kinderen hebben buikklachten, maar medisch wordt er niets gevonden en zou het dus aan een ongezond eetpatroon kunnen liggen.

 

 

 

Aan ons, (kinder)diëtisten de taak om ouders te ondersteunen en te begeleiden in het verbeteren van het eetpatroon van hun kind. Als we hun te zien krijgen op het spreekuur. Vaak worden de voedingsadviezen op het Consultatiebureau gegeven. Pas als ze bij de kinderarts zijn geweest, wil er een verwijzing komen naar de (kinder)diëtist.

Hoeveel groenten heeft een kind van 1-3 jaar eigenlijk nodig? Dat zit tussen de 50 en 100 gram in. Bittere groenten worden vaak als niet lekker beschouwd. Juist deze ook vaak aanbieden. Mix het anders met een iets zoetere soort waardoor het minder bitter proeft. Dit en nog veel meer tips en uitleg over gezonde voeding kunnen wij bieden.

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>