Voeding in spreekkamer (huis)artsen

Laatst had ik een arts in opleiding die bijna klaar was met zijn studie bij mij op consult. Hij gaf aan dat er in de opleiding eigenlijk te weinig aandacht wordt besteed aan voeding. Nu las ik ook een recent artikel waar dat nog eens werd toegelicht.

Praten over voeding en een gezonde leefstijl is ook belangrijk in de spreekkamer van de huisarts en de specialist. Dat stellen twee jonge huisartsen Tamara de Weijer en Lotte Derksen die hiervoor een vereniging hebben opgericht. De Vereniging Arts en Voeding. De officiële start van de Vereniging Arts en Voeding is op 3 juni, tijdens het vijfde Arts en Voeding Congres in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

Volgens de 2 huisartsen is er veel te weinig aandacht voor voeding tijdens de opleiding. “Toen één van ons, vlak voor het einde van onze negenjarige huisartsenopleiding, een voordracht over voeding had gegeven, werd pijnlijk duidelijk hoe weinig aandacht er aan dit onderwerp was besteed tijdens de opleiding. Onderwijs over voeding, een primaire levensbehoefte die een rol speelt bij het ontstaan van tal van ziekten, is tijdens de opleiding een ondergeschoven kindje. Dit in tegenstelling tot de weken en weken onderwijs over medicatie en over zeldzame ziektes die we in ons leven hoogstwaarschijnlijk nooit zullen tegenkomen.”

Het is goed dat de artsen meer aandacht geven aan voeding, maar de mensen ook op tijd doorverwijzen naar de diëtist als dat nodig is en geen verkeerde informatie meegeven.

MB

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Voeding in spreekkamer (huis)artsen

  1. jeroen

    “Het is goed dat de artsen meer aandacht geven aan voeding, maar de mensen ook op tijd doorverwijzen naar de diëtist als dat nodig is en geen verkeerde informatie meegeven.”

    Heeft u begrepen welke boodschap zij uitdragen?

    Zij helpen mensen met voeding ipv het allernieuwste medicijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>