Meer eten bij grote porties of verpakkingen

bord groot

Het lijkt logisch dat als mensen grote porties of verpakkingen krijgen aangeboden of in huis hebben, ze dan ook meer eten. Toch is dat recent pas goed onderzocht en daar kwam inderdaad de conclusie uit dat als mensen grote borden en glazen gebruiken ze dan meer eten. Als belangrijkste oorzaak van overeten werd meer gedacht aan het hebben van overgewicht of gebrek aan zelfbeheersing. Echter er is een belangrijke invloed van omgevingsfactoren. Dus neem kleinere borden of glazen, klein bestek en kies niet voor de ‘voordeelverpakkingen’ of 1+1 gratis of andere ‘aanbiedingen’ van ongezond eten als je gevoelig bent voor overeten.  Wel kun je natuurlijk juist grote glazen gebruiken om meer water te drinken of grote mokken voor thee of als je de grote borden wil blijven gebruiken om er in verhouding meer groente op te leggen of je wijn glas wat minder vol te gooien. Ik geef ook weleens het advies om 2 keer een half glas wijn  te nemen. And last but not least als tip tegen overeten: eet langzaam en mindfull en geniet ervan! Dit is beter voor je verzadigingsgevoel; het duurt ongeveer 20 minuten voordat het signaal naar je hersenen gaat dat je genoeg hebt gegeten. Ga na het eten een lekker stukje wandelen/fietsen.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>