Afvallen door vitamine D?

Uit onderzoek in Milaan onder 400 deelnemers blijkt dat mensen die een tekort hebben aan vitamine D, gewicht kunnen verliezen als ze dit tekort aanvullen. Ook de taille-omtrek werd minder in het onderzoek als mensen vitamine D kregen.

 

De onderzoekers raden aan om het vitamine D gehalte te laten controleren bij mensen met overgewicht of obesitas.

Door de gezondheidsraad wordt sowieso geadviseerd  om bij vrouwen vanaf 50 jaar vitamine D te suppleren en bij mannen vanaf 70 jaar. Mensen met een donkere huidskleur hebben ook meer kans op een vitamine D tekort.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>