Amarant ook glutenvrij

Quinoa is de laatste tijd steeds populairder geworden en is nu ook verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Nu speelt het merk Zonnatura daarop in door ook Amarant in hun assortiment op te nemen. Dit is al langer verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkels.

Het is als het broertje van Quinoa; het is geen graan maar eigenlijk een zaad. Zowel Quinoa als amarant zijn glutenvrij. Je kunt het gebruiken als vervanging van aardappels, rijst of pasta. Het is een bron van eiwitten, fosfor, magnesium en ijzer. Ook is het lekker door salades. Je kunt amarant ook poffen of er brood mee bakken. Kook amarant niet te lang als je een stevige `bite`wilt, want het kan snel papperig worden.

Kijk voor meer info op: http://www.zonnatura.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>