Chocolade beschermt de huid tegen de zon

Uit onderzoek is gebleken dat chocolade de huid kan beschermen tegen de zon. De flavonoïden in cacao beschermen de huid tegen UV straling. En hiervoor hoeft het niet op de huid worden gesmeerd, het mag gewoon worden opgegeten.Er zijn voor het onderzoek twee groepen vrouwen gedurende 12 weken gevolgd. De ene groep kreeg gemiddeld 326 mg cacao binnen, de andere groep 27 mg per dag. Aan het einde van deze 12 weken bleek dat de groep die dagelijks 326 mg cacao had gegeten minder gevoelig was voor UV-straling. Deze groep had ook een betere bloeddoorstroming, een meer gehydrateerde huid en minder last van een ruwe of vervellende huid. Natuurlijk is het niet zo dat als je elke dag een Mars of een Bounty eet dat je deze zomer een goed beschermde huid hebt. In deze repen zit namelijk chocolade van minder goede kwaliteit met maar weinig cacao.  De biologische pure chocolade met tenminste 70 procent cacao is een beter alternatief.

De huid moet natuurlijk ook op andere manieren verzorgt worden. Door gezonde voeding, voldoende vocht en dagelijks insmeren voorkom je een droge en onverzorgde huid. En ook al eet je dagelijks je portie chocolade, vergeet je niet goed in te smeren!

Bron: MSN

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Chocolade beschermt de huid tegen de zon

  1. klaziena waerts

    Als je toch chocola wilt eten om jezelf o.a.te beschermen tegen de zon en bang bent om dik te worden daardoor, kan je nu het beste gezonde chocola gaan eten. Deze chocola bevat alleen pure onbewerkte caao, gezoet met bessen en worden er geen (trans)vetten of suikers toegevoegd.

    Kijk voor meer informatie op wwww.gezondechocola.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>