Kinderen snoepen 2 keer zo vaak

Uit onderzoek van gezondheidsinitiatief JOGG blijkt dat kinderen twee keer zo vaak snoepen als hun ouders denken. Ruim duizend kinderen van 4 tot 16 jaar zijn ondervraagd tijdens het onderzoek van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Hieruit blijkt dat kinderen twee keer zo vaak zelf iets pakken om te snoepen als de ouders denken. Daarbij zegt een derde van de kinderen meerdere malen per dag iets te snoepen, terwijl maar een kwart van de ouders denkt dat hun kinderen meerdere malen per dag snoepen. De oorzaak van het snoepen is vooral door de gemakkelijke verkrijgbaarheid. Kinderen krijgen overal snoep aangeboden en daardoor zit er geen rem op. Ouders kunnen zelf ook het goede voorbeeld geven door een warme gezonde maaltijd voor te schotelen. Kinderen snacken ook buitenshuis. Dit blijkt uit de besteding van het zakgeld. 57 % van de kinderen tussen de 12 en 16 jaar besteed het zakgeld aan snoep, snacks en frisdrank buitenshuis. De omgeving is volgens de ouders een erg belangrijke factor. De ouders hebben behoefte aan een gezondere omgeving. 1 op de 5 ouders vindt dat hun kinderen te makkelijk aan ongezonde snacks en snoep kunnen komen. Bij 40% van de ouders zijn de snoep- en frisdrankautomaten een doorn in het oog.
Beide is belangrijk; een gezonde thuisomgeving en een gezonde omgeving, zoals scholen, buurthuizen, sportcomplexen etc.

Bron: Nu.nl

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen snoepen 2 keer zo vaak

  1. Cynthia

    Er zijn tegenwoordig veel lekkere, gezonde snacks te koop of je kunt ze zelf maken. Ze bevatten weinig calorieën en zijn super lekker. Er zijn recepten voor kinderen die daar dol op zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>