Verbeterde gezondheid door samen te eten

Uit onderzoek van het LEI, onderdeel van Wageningen UR, blijkt dat samen eten de lichamelijke, mentale en sociale gezondheid verbetert. Het onderzoek heeft zich gericht op bezoekers van Resto VanHarte. Resto VanHarte zijn eetgelegenheden waarbij mensen gezamenlijk de warme maaltijd kunnen nuttigen. De bezoekers kunnen buurtgenoten ontmoeten en kennis maken met elkaars achtergrond en cultuur. De maaltijden worden verzorgd door koks en vrijwilligers. In 2011 waren er in totaal 30 Resto’s.
Tijdens het onderzoek hebben de bezoekers de kwaliteit en variatie van het eten, het samen eten en en de actieve betrokkenheid van vrijwilligers als positieve kenmerken aangegeven. Tevens blijkt dat het eten bij Resto VanHarte ook een invloed heeft op het eten thuis. Sinds het eerste bezoek aan Resto VanHarte kookt bijna de helft van de bezoekers thuis op een andere manier: meer variatie en vaker een warme maaltijd. Een derde van de bezoekers zegt daarentegen minder vaak te zijn gaan koken omdat ze nu bij Resto VanHarte eten.

Bron: Nieuws voor Dietisten

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verbeterde gezondheid door samen te eten

 1. John

  Hi

  Samen eten is niet alleen beter voor de lijn maar tevens ook voor het sociaal contact.
  De hedendaagse moderne tijd laat ons niet toe samen te genieten aan tafel.
  Werken in ploegen en op verschillende tijdstippen maakt dat moeilijk.
  Wij hebben voorgenomen en daadwerkelijk ook deze nieuwe trent ingepast in ons huishouden!
  We maken van tafelen een waar feest en bespreken wat er zo allemaal op tafel komt. Vergeet niet dat het beste dieet nog altijd de motivatie heet! We motiveren elkander en dat tijdens een aangenaam tafelgesprek!

  groeten
  John

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>