Rubriek: Lekker & verantwoord

tips over lekkere en verantwoorde producten

Welke groente en fruit eet je in april?

Weet jij welke seizoensgroenten en fruit nu volop verkrijgbaar zijn? Als je een milieubewuste keuze zou willen maken (en op je portemonnee wil letten) dan zou je in april kunnen kiezen uit de volgende groente-en fruitsoorten: Andijvie, avocado, aubergine, bospeen, courgette, paprika, raapstelen, rabarber, snijboon, sperciebonen, spinazie, veldsla, kiwi, mango, Maak bijvoorbeeld een lekkere salade

Lees verder...

Recept Biefstuk Bali

Als je van pittig houdt, is dit een heerlijk recept. Het past ook goed binnen een koolhydraatarm dieet. Wat heb je nodig? Biefstuk (bijvoorbeeld ossenhaas) 125 gram per persoon Boter, 100 gram Sambal, 1 eetlepel per biefstuk Lekker om een frisse salade er bij te serveren. En als extra groenten haricots verts, indien je geen

Lees verder...

Door glutenvrij dieet diabetes krijgen?

Glutenvrij eten is soms noodzakelijk (bijv. bij coeliakie), maar er zijn ook mensen die glutenvrij eten terwijl het niet nodig is. Sommigen doen dit om af te kunnen vallen in gewicht of omdat ze denken dat het gezond is en zich beter lijken te voelen. Echter een grootschalig en langjarig onderzoek, uitgevoerd aan de Harvard

Lees verder...

Welke producten zijn genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding?

Ook zo benieuwd wie de Jaarprijs Goede Voeding gaat winnen? De genomineerden zijn : Groentespaghetti en –rijst van Albert Heijn, notenballetjes van Schouten Europe BV en een boerenkoolburger van de Jumbo. De groenten spaghetti-en rijst zijn bedoeld als alternatief voor rijst of pasta, gemaakt van groente.  De groentespaghetti- en rijst zijn geschikt om te roerbakken,

Lees verder...

Top restaurants koken met minder zout

Het is de ongezouten waarheid dat de meeste mensen in Nederland te zout eten. Ongeveer een kilo per jaar te veel. En dat is slecht voor je nieren. Rond world Kidney day (9 maart) maakt de Nierstichting het je extra makkelijk om te minderen met zout. Proef zeven dagen lang hoe smaakvol en lekker minder

Lees verder...

Zout: ongezond of toch ook nodig?

Zout wordt vaak als ongezond bestempeld en moet ook verminderd worden in de producten die we kopen. Tevens worden we vaak gewaarschuwd zelf niet te royaal met het zoutvaatje te strooien. Maar zout hebben we toch ook nodig? Ons lichaam heeft dit mineraal (natrium) toch bij verschillende belangrijke processen ‘brood’nodig? Natuurlijk zijn er gezondheidsindicaties (nieraandoeningen,

Lees verder...

Last van nachtelijke eetbuien? Wat te doen?!

Gisteren hadden we het al over het hebben van een goede slaap en hoe we hiervoor kunnen zorgen. Uiteraard is dat een probleem dat niet in één keer kan worden opgelost. Veel mensen worden ‘s nachts meerdere keren wakker en gaan dan liggen piekeren. Uiteindelijk vallen ze dan vanzelf weer in slaap. Je hebt ook

Lees verder...

Courgetti met pesto

Op zoek naar een koolhydraatarm pastarecept? Probeer dan eens het volgende recept. Super lekker em vooral makkelijk om te maken. Wat heb je nodig voor 4 personen Een spiraalsnijder (de slierten zijn ook kant en klaar verkrijgbaar in de supermarkt) 4 courgettes 2 el olijfolie Zwarte peper Rucola en tomaatjes voor erbij Voeg voor een

Lees verder...

Duurzaam eten dankzij het RIVM?

In een eerder geposte blog is het al te sprake gekomen: hoe duurzaam eet u? Duurzame voeding is een hot-topic in 2017 en steeds meer mensen zijn er mee bezig. Nu gelukkig ook de overheid. Elk land wil een zo gezond, duurzaam en veilig mogelijke samenleving. Zo ook onze overheid. Hier is een integrale aanpak

Lees verder...