Tips voor Sint Maarten

 

 

 

Voor de meeste kinderen is het woensdag 11 november feest. Dan lopen ze sint maarten. Voor diegene onder ons die dat feest niet kennen; Tijdens het Sint Maartenfeest lopen de kinderen langs de deuren met een (zelfgemaakte) lampion en zingen ze een liedje. Als beloning krijgen ze dan een snoepje. In het dagelijks leven is het beter om kinderen niet te belonen met snoep maar met complimentjes. Maar hoogstwaarschijnlijk is er geen kind die Sint Maarten zou gaan lopen als er alleen een compliment tegenover zou staan. Bovendien, het is een feest en dat moet je vieren!

Maar het betekent vaak wel zakken vol snoep. Want de echte fans lopen vanaf het moment dat het donker wordt tot een uur of 8. Maar goed, wat doe je als ouder met een kind dat minstens een kilo snoepgoed heeft opgehaald. Laat je die vrij of stel je daar regels voorop? Persoonlijk zou ik voor het laatste gaan.

Je mag zoveel snoep ophalen als je kunt! En op de avond van Sint Maarten mag je dan ook best wat snoepen. Als je thuis bent! Niet onderweg. Thuis komen en tellen wat je hebt opgehaald hoort er namelijk ook bij. En…is erg leuk om te doen! Na het tellen mag je er 3 uitkiezen die je lekker gaat opeten en de rest, die verdwijnt in een mooie trommel. Uit die trommel mag je iedere dag 1 snoepje kiezen zodra je uit school komt en in het weekend 2. En natuurlijk zullen kinderen misschien gaan zeuren als je regels stelt. Dat mag! Jij als ouder hebt de taak om regels op te stellen en jou kinderen mogen daar lekker tegenaan te schoppen. Zo gaat dat. Maar…je wilt toch ook geen kotsmisselijk kind?

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>