Tips voor valentijnsdag!

Dinsdag is het weer zover: Valentijnsdag, de dag van de liefde. Liefde voor elkaar, maar zeker ook liefde voor lekker eten. Hierbij enkele tips!

Er is altijd veel koek en gebak te koop in hartjesvorm,maar er zijn ook vele leuke gezonde varianten! Zo zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan de volgende producten met gebruik van een hartjesvorm: pannenkoeken, geroosterd brood, (je zou er een leuke sandwich van kunnen maken met een gaatje erin en dan een pijl erdoor heen) zelfgebakken koekjes of cakejes.

Wat ook een leuk idee kan zijn, is rood te gebruiken. Bijvoorbeeld van rode paprika, radijs  of van bieten hartjesvormen te maken. De hartenbietjes zou je voorzichtig op een stevige soep kunnen leggen, of als garnering ernaast. Als je meer van fruit houdt dan zou je plakjes aardbei in de lengte kunnen snijden om te garneren. Deze hebben van zichzelf dan al een hartjesvorm.  Daarnaast zou je kunnen denken aan ander rood fruit zoals frambozen of rode besjes. Deze zou je dan mooi kunnen garneren op een toetje ( b.v. boerenyoghurt of kwark) in een hartjesvorm.

Fijne Valentijnsdag!

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>