Lekkere en gezonde borrelhapjes!

kikkererwtenWat kies jij vaak als borrelhapje? Bij een borrel worden vaak Franse kaasjes, worstsoorten en borrelnootjes geserveerd. Wil je weten hoe het ook anders kan? Ook lekker maar een stuk gezonder zijn bijvoorbeeld bleekselderijstengels of komkommer in een dip van humus. Humus is een smeersel op basis van kikkererwten. Deze is in diverse smaken te koop zoals met kerrie, aubergine en bieten. Mijn persoonlijke favoriet is de variant met kerrie.

Ben je niet zo van de humus, dan zou je ook een dip kunnen maken van 4 eetlepels magere yoghurt met 2 eetlepels halvanaise. Naar smaak kun je dan knoflook, tomatenpuree, kerriepoeder of bijv. mosterd toevoegen.

Hou je toch meer van de toastjes dan zou je deze bijv. kunnen beleggen met gerookte zalm, tapenade, cottage cheese met tomaat en (verse of gedroogde) peterselie. Wil je meer tips over gezonde tussendoortjes dan geef ik of mijn collega daar graag gehoor aan!

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>