Aan vakantie kun je gezonde leefgewoontes overhouden!

seaDe zomervakantie zit er voor veel mensen (bijna) op. Nu is het weer even wennen aan je dagelijkse ritme. Dit is een mooi moment om een nieuwe, gezonde leefstijl in te bouwen. Zo maak je een goede start en kun je er weer tegenaan!

Om vakantiekilo’s te voorkomen kun je proberen op te letten wat je op dat moment eet en drinkt en voldoende bewegen. Als je soms niet kunt kiezen wat je eet, dan kun je misschien wel bepalen hoeveel je ervan eet. Maar aan je vakantie kun je ook gezonde gewoontes overhouden, hierbij kun je denken aan:

1. Water als dorstlesser
In een warm land drink je al snel meer water dan thuis. Probeer ook als je terug bent van vakantie vaker water drinken. Als je op vakantie al was begonnen om uit een fles te drinken, dan kun je dat voorzetten. Vooral kinderen vinden water vaak `leuker` uit een flesje. Water bevat geen calorieën en suikers, in tegenstelling tot frisdranken en sappen.

2. Eet regelmatig vis
In het buitenland hebben ze andere soorten gerechten. Aan de Middellandse Zee eten ze bijvoorbeeld veel vis. Neem deze goede gewoonte mee naar Nederland en eet regelmatig vis. Het is goed om twee keer per week vis te eten. Voor meer informatie kijk dan op vetten.

3. Varieer met groente en fruit
Op je vakantie ben je misschien wel meer in aanraking gekomen met verschillende groenten en fruitsoorten, die je misschien niet eerder hebt gezien of geproefd. Probeer ook thuis volop te variëren met groente en fruit. Eventueel kun je eens een soort proberen die je weinig eet of nooit eerder nam. Door gevarieerd te eten krijg je alle benodigde vitamines en mineralen binnen.

4. Probeer meer te bewegen. Je kunt eventueel een lekker een stuk gaan wandelen op het strand of in het bos of gewoon in de buurt.

Wil je hulp bij het opstarten na je vakantie? Een diëtist kan samen met jou een goed begin maken!

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>