Borstvoeding? Denk ook aan ijzer en zink!

noten

 

 

 

Bij het bevallen van een kind verlies je veel bloed en daarmee ook ijzer. Daarnaast kost het geven van borstvoeding ook extra ijzer. Gebruik daarom voldoende ijzerrijke producten om bloedarmoede te voorkomen, vooral als je vegetarisch eet of al eerder bloedarmoede hebt gehad. IJzerrijk zijn rood vlees, volkorenproducten, groene groenten, noten, tahin (sesampasta) zaden en peulvruchten. Tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode is je behoefte aan zink ook verhoogd. Zink speelt een belangrijke rol bij de groei, de bot- en tandvorming, opbouw van het afweersysteem en zenuwstelsel van je baby (en ook van jezelf natuurlijk). Neem daarom voldoende producten die veel zink bevatten, zoals volkorenproducten, noten, zaden, mager vlees, vis, ei en peulvruchten. Als het je niet lukt met de voeding zijn er ook voedingssupplementen speciaal voor vrouwen die borstvoeding geven. Ook dagelijks 10 mcg (4100IE)vitamine D is belangrijk.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>