Wist u dat: Vitamine C in vers geperste sinaasappelsap

Hoe snel gaat vitamine C in vers geperste sinaasappelsap verloren? Vitamine C is gevoelig voor zuurstof. Wanneer je de sinaasappels gaat persen begint het proces al en gaat er al vitamine C verloren. Het proces is tevens afhankelijk van de zuurgraad en de temperatuur. In zure producten en bij lage temperatuur verloopt de reactie langzamer. Sinaasappelsap is zuur, dus de reactie is relatief traag. Het is dus het beste om de vers geperste sinaasappelsap binnen een paar uur te drinken en koel te bewaren. Het is niet zo dat wanneer je een glas sinaasappelsap de hele dag laat staan dat er helemaal geen vitamine C meer in zit. Er blijft altijd wel een beetje inzitten. Hetzelfde geldt overigens voor sinaasappelsap uit een pak. Zolang het pak gesloten is, kan er geen zuurstof bijkomen. Voor een geopend pak geldt hetzelfde als voor vers geperst sap.

Bron: Food info.net

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wist u dat: Vitamine C in vers geperste sinaasappelsap

  1. Ivy

    Niets van waar! Dit proces is zoooo langzaam dat het te verwaarlozen is. Al laat je het meerdere dagen staan er blijven vitamines inzitten. Zelfs jus uit pak bevatten vitamines deze jus zijn echer wel minder gezond wegens alle toegevoegde suikers en conserveermiddelen.

      /   Reply  / 
  2. Metabool

    Zoveel vitamine C zit er ook weer niet in sinaasappels. In kiwi’s en aardbeien zit meer, bijvoorbeeld.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>