Aantrekkelijk door fruit

Uren in de zon bakken verhoogt niet de kansen op het vinden van een partner. Het eten van veel fruit en groenten levert wél een huidskleur op die mannen sexy vinden, ontdekten Britse wetenschappers.

Een studie aan de Universiteit van Bristol laat zien dat de bleke Engelse huid veel meer in de smaak valt dan een diepgebruinde huid.

Vooral een ‘leren’ huid, een diepgebruinde huid die taai en gerimpeld lijkt door de zon, is volgens de wetenschappers een grote afknapper.

Onderzoek
Voor het onderzoek werden vrijwilligers gedurende een maand op een dieet gezet van vijf soorten fruit en groenten. Hun foto’s werden naderhand aan vreemdelingen getoond en deze personen gaven de afbeeldingen een cijfer op aantrekkelijkheid.

De foto’s van de vrijwilligers na het dieet van fruit en groenten kregen hogere punten dan de foto’s van voor het dieet. Ook kregen de afbeeldingen van vrijwilligers die mee hadden gedaan aan het dieet hogere punten dan mensen die diepgebuind waren door de zon.

De onderzoekers stellen dat een normale dosis zonlicht, zonder extra te zonnebaden, in combinatie met het eten van veel fruit en groenten de sleutel zijn tot een gezonde, mooie huidskleur. Vooral vruchten met de kleurstof caroteen zijn goed voor de huid. Het fruit dat volgens de wetenschappers het beste gegeten kan worden om een sexy huid te krijgen zijn meloen, abrikozen en grapefuit. De beste groenten zijn paprika’s, hete pepers en spinazie.

Een extra voordeel. Het eten van fruit en groenten kan al in vijf dagen de huidskleu beïnvloeden.

bron: www.nu.nl

(cb)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aantrekkelijk door fruit

  1. Stan Thelmon

    This is my first visit here. I found so much fascinating stuff in your blog particularly it’s discussion. From the tons of feedback on your posts, I suppose I am not the only one having a good time here!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>