Hoe kun je obesitas voorkomen?

dikke vette buikVaak lees je over hoe je obesitas (BMI>30) zou kunnen aanpakken. Maar hoe zou je het kunnen voorkomen?

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat obesitas voorkomen zou kunnen worden door zelf te koken en geen televisie aan te hebben tijdens de maaltijd. Als je wel televisie kijkt tijdens de maaltijd dan zou dit 37% meer kans geven op obesitas. Zelf koken verkleint de kans op obesitas met 27%.

Met dit onderzoek wordt naar mijn mening duidelijk dat vooral bewust of mindful eten belangrijk is. Als je zelf kookt weet je precies wat je eet. En als je televisie kijkt (of achter de computer zit) dan ben je onbewust aan het eten en heb je minder verzadigingsgevoel: het bord pasta is vrijwel ongemerkt naar binnen gegaan en je hebt er waarschijnlijk ook minder van kunnen genieten.

Probeer zoveel mogelijk zelf te koken, eventueel voor meerdere dagen. Ook zou je b.v. kunnen roerbakken, dit is een snelle en gezonde manier van koken. Bijvoorbeeld kipfilet met roerbakgroente en zilvervliesrijst.

Wat ook kan helpen is om na de maaltijd lekker een stukje te wandelen of fietsen.
Wil je meer adviezen en begeleiding bij je overgewicht?

 

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>