Recept Biefstuk Bali

Als je van pittig houdt, is dit een heerlijk recept. Het past ook goed binnen een koolhydraatarm dieet.

Wat heb je nodig?

  • Biefstuk (bijvoorbeeld ossenhaas) 125 gram per persoon
  • Boter, 100 gram
  • Sambal, 1 eetlepel per biefstuk

Lekker om een frisse salade er bij te serveren. En als extra groenten haricots verts, indien je geen gebakken aardappelen wil eten.

Bij biefstuk bakken is het belangrijk om de boter goed heet te laten worden en dan pas de biefstuk (die op kamertemperatuur is) in de pan te doen.  Per kant dicht laten schroeien (rond draaiend in de pan) en dan vuur laag zetten en de biefstuk tot gewenste gaarte (raw, medium, well done) bakken. Daarna de biefstuk even laten rusten losjes in aluminiumfolie verpakt. Aan de jus in de pan de sambal toevoegen en goed vermengen. Schenk deze jus royaal over je biefstuk heen.

Eet smakelijk!

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>