Welke producten zijn genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding?

courgette spaghettieOok zo benieuwd wie de Jaarprijs Goede Voeding gaat winnen?
De genomineerden zijn :
Groentespaghetti en –rijst van Albert Heijn, notenballetjes van Schouten Europe BV en een boerenkoolburger van de Jumbo.

De groenten spaghetti-en rijst zijn bedoeld als alternatief voor rijst of pasta, gemaakt van groente.  De groentespaghetti- en rijst zijn geschikt om te roerbakken, koken of om op andere manieren in een maaltijd te gebruiken.  Natuurlijk kun je de groenten spaghetti ook heel makkelijk zelf maken, zoals courgette spaghetti. Deze producten zouden ingezet kunnen worden bij mensen die op hun koolhydraatinname willen letten of een koolhydraatbeperkt dieet willen volgen. Daarnaast is het beter voor het milieu omdat de bloemkoolrijst van de stronk wordt gemaakt, die anders vaak wordt weggegooid.

De notenballetjes kunnen als vleesvervanger gebruikt worden bij de maaltijd of als hartige snack tussendoor.
De boerenkoolburger is gemaakt groente (72%) en van gerookte tofu  en kan gebruikt worden als vleesvervanger, omdat deze aangevuld is met vitamine B2, B12, zink en ijzer.
De Jaarprijs Goede Voeding is een leuk initiatief.  Het is een goede stimulans om steeds betere en vernieuwende producten te op de markt te krijgen. De genomineerde producten zouden mensen kunnen stimuleren om vaker plantaardig te eten. De winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding wordt bekend gemaakt op het Food Future Event op 23 maart 2017 in Den Bosch.

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>