Kinderen en snoep, hoe ga je ermee om?

snoep variatieHoe ga jij om met al het (sinterklaas)snoep? Tijdens de sinterklaastijd krijgen kinderen bijna overal  wel snoep aangeboden. Vooral als je kind overgewicht heeft kan dat wel eens lastig zijn.

Voor kinderen met overgewicht is het extra belangrijk om niet (teveel) te snoepen. Kinderen hoeven niet af te vallen, maar op gewicht blijven zou wel mooi zijn. Probeer zoveel mogelijk in de gaten te houden wat je kind neemt. Het kan soms helpen om daar op een speelse manier afspraken over te maken. Het kan evt. al helpen om thuis niet teveel snoep in huis te hebben. Bijvoorbeeld alleen in het weekend.

In deze spannende tijden vol indrukken is het belangrijk om te proberen een goede weerstand bij de kleintjes te behouden. Probeer je kind daarom voldoende groente en fruit te geven. Bijvoorbeeld een lekkere zoete en sappige mandarijn of een snoeptomaatje met een klein bolletje mozzarella op een cocktailprikkertje. Dan is de maag van je kind al wat gevuld en zal het minder behoefte hebben aan snoep.

Wil je meer weten over snoepen of gezond eten bij kinderen? Wij kunnen je daarbij helpen.

MB/TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>