Bloemkool als koolhydraatvervanger?

Steeds meer mensen volgen een koolhydraatarm dieet. Maar hoe kun je toch lekker blijven eten? Je kunt bijvoorbeeld de koolhydraten een stuk verminderen, door bij het avondeten geen koolhydraatbron (zoals b.v. aardappelen, rijst of pasta) te nemen, maar meer groente.

Zo zou je van bloemkool ook een soort `rijst` kunnen maken, door de bloemkool te raspen en dan ± 5 minuten te roerbakken. Als je sushi wilt maken dan kun je ook de bloemkool beetgaar koken en daarna pureren met een staafmixer. Daarna de norivellen lekker vullen met zalm, avocado, komkommer, ei etc.

Ook groentes zoals courgette en wortel kun je verwerken, hier zou je lange `spaghettislierten` van kunnen maken. Of bij koude gerechten kun je komkommer gebruiken. Handig hierbij is een `spirelli`daar kun je mooie slierten mee maken. Mocht  je dit teveel gedoe vinden of te weinig tijd hebben, dan kun je ook kant-en klare bloemkoolrijst en courgette spaghetti kopen bij de supermarkt. (o.a. AH)

Wil je advies bij het koolhydraatarme dieet of bij afvallen? Wij kunnen je daarbij helpen.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>