Goed eten bij dementie?

oude vrouw grappigHoe kun je mensen met dementie toch goed laten eten? Dit kan soms lastig zijn, maar er zijn veel dingen die kunnen helpen. Bij dementie kunnen kauwproblemen of slikklachten voorkomen. Ook kunnen onrust en afweergedrag een rol spelen. Daarnaast kan ook ondergewicht of ondervoeding voorkomen. Mensen vergeten vaak te eten en drinken of de eetlust kan veranderen.

Het is belangrijk om mensen met dementie zoveel mogelijk te laten genieten van eten. Dit kan bijvoorbeeld door rust rondom het eten te brengen of juist hun favoriete muziek op te zetten. Dit zal per persoon verschillend zijn. Speciaal bestek kan helpen of juist met de vingers kleine hapjes te eten (oftewel `fingerfood`).

Bij dementie is er een grotere kans op ondervoeding. Een diëtist kan mensen met (beginnende) dementie of ondervoeding helpen en houdt daarbij rekening met de wensen en mogelijkheden.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>