Zwanger en te hoge bloedsuiker, hoe kan dat?

ZwangerBen je zwanger en heb je te hoge bloedsuikers? Tijdens de zwangerschap gebeurt er veel in je lichaam. Vooral de hormonen spelen een belangrijke rol. Insuline is een hormoon van de alvleesklier (of pancreas) die de bloedsuiker naar beneden moet brengen. Het kan zijn dat je lichaam onvoldoende insuline aanmaakt, waardoor de bloedsuiker te hoog blijft. Daardoor is de bevalling soms moeilijker. Maar het positieve is dat je er zelf wat aan kunt doen!

Als je zwangerschapsdiabetes hebt is het belangrijk om regelmatig je bloedsuiker te (laten) controleren. Ook is het aan te bevelen om zoveel mogelijk te bewegen en op je voeding te letten. Met name de koolhydraten (zetmeel en suikers) spelen een rol. Er kan veel verbetering geboekt worden met het aanpassen van de leefstijl. Lees hier meer informatie en kijk of een afspraak met de diëtist jou kan helpen. Wij werken daarnaast ook nauw samen met verloskundigen en apothekers.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>