Sandwichspread niet zo calorierijk als je denkt!

groenteVaak als ik groentespread of sandwichspread adviseer aan mijn cliënten reageren ze verbaasd. ‘Dat is toch hartstikke vet?’ Nee dus! Per portie broodbeleg  (20 gram) bevat sandwichspread 3,5 gram minder vet dan 48+ kaas. En sandwichspread bevat 5,4 gram minder vet dan pindakaas. Het vet dat in de spread zit is plantaardige olie, dus goed soort vet. Pindakaas kun je ook best af en toe eten en dan zou je het dun kunnen smeren. Of als je juist wilt aankomen kan een dikke laag pindakaas juist een goed broodbeleg zijn! Ook heb ik weleens een cliënt gehad die wilde aankomen en liever een lepel pindakaas opat dan een handje noten.

Ben je ook nieuwsgierig naar welk broodbeleg je het beste kunt kiezen? Of wil je gewoon een keer je voeding goed laten doornemen? Een diëtist kan je daarbij helpen.

MB/TZ

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sandwichspread niet zo calorierijk als je denkt!

  1. Lin

    Sorry, maar sandwichspread aanbevelen? Ooit op het etiket gekeken? Zit barstensvol rotzooi (kijk maar eens op het artikel op Fitbeauty.nl). Lijkt me echt geen gezonde keuze.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>